2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
Porsjoner
1. Bland sammen mel, sukker, kardemomme, gjær og salt i en bolle.
2. Ha i melken og elt til en deig på lav hastighet, ca. 5 min.
3. Ha i smøret og skru på på medium hastighet til smøret er knadd inn, 10-15 min.
4. Til slutt elter du på høy hastighet i 2-5 min til du har en elastisk deig som slipper bollen.
5. Hakk sjokoladen i biter, ikke for små, og kna de inn i deigen på lav hastighet. Du må nok ta ut deigen og kna litt for hånd for å se til at all sjokoladen kommer inn i deigen.
6. Sett deigen til heving i 1 time eller til den er dobbelt så stor.
7. Del deigen i 16 like store emner og trill til boller. Dek med lunkent, fuktig kjøkkenhåndkle. La heve i minst 20 min.
8. Pisk et egg med en skvett vann i og pensle bollene. Stek på 225 grader midt i ovnen med over- og undervarme i 8-10 min.
Se video ↓