2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
Porsjoner
1. Sett stekeovnen på 175 grader med over- og undervarme.
2. Pisk sammen sukker og egg til en lus og luftig eggedosis, før du pisker inn det smeltede smøret.
3. Sikt i mel, kanel og bakepulver og rør inn, før du blander i de rivde gulrøttene.
4. Ha bakepapri i bunnen av en springform (24 cm) og smør kantene. Ha i kakerøra og stek midt i ovnen i ca. 45 min. Sjekk litt før ved å stikke en tannpirker el.l. midt i kaka. Den skal komme ut så godt som tørr av kaka.
5. I mellomtiden pisker du sammen ingrediensene til kremen og setter i kjøleskapet.
6. Når kaka har avkjølt seg kan du ha på kremen og servere.
Tips!
- Du kan lage kaka og kremen i forkant, for begge holder seg godt i kjøleskapet. Anbefaler da å vente med å ha på kremen til rett før servering.
- Du kan også lage og fryse ned kakebunnen i forkant, for så å raskt piske sammen kremen når den skal serveres. (du kan nok fryse ned kremen også, men det har vi ikke testet)
Se video ↓