2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
12 Porsjoner
DAGEN FØR:
Marengsbunn:
1. Sett stekeoven på 120 grader med over- og undervarme.
2. Skill hvitten fra eggeplommen og ha hvitten i en nyvasket arbeidsbolle. Legg plommene i en skål med plast over i kjøleskapet til senere.
3. Ha i en klype salt og pisk hvittene til de er helt stive.
4. Fortsett og pisk den stive hvitten mens du gradvis heller i 250 g sukker. Pisk videre til alt er stivt og seigt.
5. Sil i 2 ts maizenna, ha i hvitvinseddiken og vend alt forsiktig inn i marengsen med en slikkepott.
6. Bruk en stor tallerken, et bakepapir og tusj på en sirkel på ca. 25 cm for å markere hvor stor marengsbunnen skal være.
7. Snu bakepapiret på hodet på et stekebrett slik at det ikke blir tusj på marengsen, og form marengsen til en flat kakebunn etter sirkelen. Vi pleier å lage en liten "skorpe" opphøyning langs kanten slik at kremet ikke renner over senere.
8. Stek marengsbunnen nederst i ovnen i 1 time. Skru så av ovnen, åpne døren og plasser en treslev mellom slik at ovnsdøra står på gløtt. La bunnen stå slik i ovnen helt til dagen etter.
Vaniljekerm:
1. Finn frem eggeplommene og ha de i en kjele sammen med melken, 1/2 dl sukker, 1 ss maizenna, frøene fra vaniljestangen og resten av stangen.
2. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
3. Kok forsiktig opp under omrøring og la det småputre til konsistensen likner vaniljesaus.
3. Tilsett de oppbløtedene gelatinplatene og sil sausen over i en skål, og sett i kjøleskapet til dagen etter.
DAGEN ETTER:
1. Pisk opp vaniljesausen til den får litt luftig konsistens.
2. I en annen bolle pisker du sammen fløten til en stiv krem og vender inn vaniljesausen med en slikkepott.
4. Nå er alt klart. Finn frem marengsbunnen, topp med vaniljekremen, de friske bærene, noen bananskiver, rasp over mørk sjokolade og høvle over hvit sjoklade med en grønnsaksskreller.
Tips: Dette gjøres så tett opp til når den skal spises som mulig. Står marengsbunnen med krem på for lenge så trekker den til seg kremen og blir fuktig og seig.
Se video ↓