Kebabsalat - Hjemmelaget döner

Kebabsalat - Hjemmelaget döner

Dette er en såkalt döner kebab. Kjøttdeig blandes med yoghurt og krydder til en farse som skal bakes, kuttes og stekes! Den er faktisk ikke helt ulik de store kjøttstykkene som ruller rundt på kebabsjappene!


 1,5 t

 6 Porsjoner

 

Middag


Ingredienser:

  • - 800 g kjøttdeig, storfe
  • - 800 g kjøttdeig, lam
  • - 3 dl gresk yoghurt, naturell
  • - 4 ss kebabkrydder
  • - TIL TOPPING
  • - Rødløk
  • - Isberg salat
  • - Tomat
  • - Mais
  • - Kebabdressing
  • Fremgangsmåte:

    1. Sett stekeovnen på 180 grader med over- og undervarme.

    2. Kna sammen kjøttdeig, yoghurt og kebabkrydder i en bolle til det minner om en medisterdeig.

    3. Ha deigen over i en ildfast form, pakk deigen flat og dekk til med folie.

    4. Stek i ca. 1 time eller til deigen har blitt gjennomstekt.

    5. La deigen stå på benken til den er lunken, og deretter sett den i kjøleskapet til den er kald.

    6. Ta deigen ut av formen, finsnitt tynne skiver og stek de i stekepanna med litt av stekefettet fra formen.

    7. Server med isbergsalat, rødløk, agurk, mais, tomat og masse kebabdressing!

    Tips: Kebabkrydderet finner du på asiatisk butikk, og dressingen heter "Bjerke pizza- og kebabdressing" fra Kiwi.

    Se video ↓

    2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin