Brun lapskaus med sprøstekt skrell

Brun lapskaus med sprøstekt skrell

Mørt og saftig storfekjøtt i et varmt bad av myke og lune rotgrønnsaker toppet med sprøstekt skrell. Norsk husmannskost på sitt beste med vår egen lille vri.


 2,5 t

 8 Porsjoner

 

Middag


Ingredienser:

  • - 1,5 kg høyrygg, storfe
  • - 1 kg poteter
  • - 2 løk
  • - 5 gulrøtter
  • - 2 pastinakk
  • - 500 g kålrot
  • - 1/2 sellerirot
  • - 1 purre
  • - 1,5 l oksebuljong
  • - Olivenolje til steking
  • - 1/2 ts røkt paprikapulver
  • - 1/2 ts hvitløkspulver
  • - Salt og pepper
  • - Hakket frisk persille
  • - Flatbrød
  • - Smør
  • Fremgangsmåte:

    1. Vask og skrell alle grønnsakene, men ta vare på skrellet fra potetene, gulrøttene og pastinakken til senere.
    2. Del opp alle grønnsakene og kjøttet til ca. like store biter på rundt 2x2 cm.
    3. Brun kjøttbitene på høy varme i en stor kjele i litt olivenolje. Her er det viktig å steke i flere omganger slik at kjøttet blir brunt og ikke kokt. Ikke ha i mer kjøtt enn at det dekker bunnen. Husk og salte og pepre godt underveis.
    4. Samle alt kjøttet i kjelen sammen med de oppdelte grønnsakene og hell over buljongen.
    5. Kok opp, skru ned til middels/lav varme til det så vidt koker, ha på lokk og kok i ca. 2 timer eller til kjøttet og grønnsakene er helt møre.
    6. Når kjøttet nærmer seg helt ferdig kan du lage toppingen av skrellet.
    7. Ha skrellet i en bolle og dryss over litt olivenolje, røkt paprikapulver, hvitløkspulver, salt og pepper.
    8. Fordel skrellet jevnt utover et stekebrett med bakepapir og stek det i ovnen på 200 grader til skallet er sprøtt og gyllent.
    9. Server lapskausen i dype tallerkner, toppet med frisk persille, sprøtt skrell og flatbrød med smør!

    Tips: Buljongterninger er billig og enkelt, men vi anbefaler det faktisk ikke. Bruk heller ferdig kokt kraft fra kartong. Det smaker mye bedre og er sunnere!

    Se video ↓

    2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin