
Brun lapskaus med sprøstekt skrell
Mørt og saftig storfekjøtt i et varmt bad av myke og lune rotgrønnsaker toppet med sprøstekt skrell. Norsk husmannskost på sitt beste med vår egen lille vri.
2,5 t
8 Porsjoner
Middag
Ingredienser:
Fremgangsmåte:
- Vask og skrell alle grønnsakene, men ta vare på skrellet fra potetene, gulrøttene og pastinakken til senere.
- Del opp alle grønnsakene og kjøttet til ca. like store biter på rundt 2x2 cm.
- Brun kjøttbitene på høy varme i en stor kjele i litt olivenolje. Her er det viktig å steke i flere omganger slik at kjøttet blir brunt og ikke kokt. Ikke ha i mer kjøtt enn at det dekker bunnen. Husk og salte og pepre godt underveis.
- Samle alt kjøttet i kjelen sammen med de oppdelte grønnsakene og hell over buljongen.
- Kok opp, skru ned til middels/lav varme til det så vidt koker, ha på lokk og kok i ca. 2 timer eller til kjøttet og grønnsakene er helt møre.
- Når kjøttet nærmer seg helt ferdig kan du lage toppingen av skrellet.
- Ha skrellet i en bolle og dryss over litt olivenolje, røkt paprikapulver, hvitløkspulver, salt og pepper.
- Fordel skrellet jevnt utover et stekebrett med bakepapir og stek det i ovnen på 200 grader til skallet er sprøtt og gyllent.
- Server lapskausen i dype tallerkner, toppet med frisk persille, sprøtt skrell og flatbrød med smør!
Tips: Buljongterninger er billig og enkelt, men vi anbefaler det faktisk ikke. Bruk heller ferdig kokt kraft fra kartong. Det smaker mye bedre og er sunnere!
Se video ↓