2025 © Alle rettigheter forbeholdt August & Martin
Porsjoner
1. Sleng pistasjnøttene utover et stekebrett og rist dem midt i ovnen på 180 grader i ca. 8 min.
2. Spar 50 gram til pynt, og kjør resten (150 g) sammen med en klype salt i en blender eller foodprocessor. Kjør til det blir et fint pulver - eller å lenge at det begynner å minne om pistasjsmør.
3. Ha i den søte kondenserte melka og miks til du har en glatt og deilig pistasjkrem.
4. Pisk fløten med vaniljesukkeret til myk, semistiv krem. Ikke helt stiv, bare nok til at den holder fasongen.
5. Vend inn mesteparten av pistasjkremen. Grovhakk nøttene du sparte, og rør inn omtrent 3/4 av dem. Pisk alt sammen til det har blandet seg.
6. Hell blandingen i en form eller boks som tåler fryseren. Topp med resten av pistasjkremen og nøttene. Frys i minst 4 timer, eller til du ikke klarer å vente lenger (men helst over natta).
Se video ↓